Serwisy obiadowe – czym zaskoczą nas na wiosnę?

Rozpoczęliśmy już kalendarzową wiosnę! To wspaniały czas, który w naturalny sposób kojarzy się nam z rozpoczynaniem czegoś nowego. Podejmujemy wtedy nowe wyzwania i nowe inicjatywy. Tak też powinno być w przypadku naszego serwisu obiadowego. Jeśli uznamy, że to odpowiedni czas – to powinniśmy sprezentować sobie nowy! Warto więc spojrzeć na rynek pod tym właśnie kontem i zastanowić się – czym na wiosnę zaskoczą nas serwisy obiadowe?

Jakie są nowości wśród serwisów obiadowych?

Irena, Ćmielów, Festa Italia – są przykładowymi markami, których nowościom przyjrzymy się w tym artykule. Tak więc na co zwrócić powinniśmy uwagę w kontekście serwisów obiadowych? Najbardziej nasuwającą się odpowiedzią będzie oczywiście elegancja. Dobrym jej przykładem będzie tu serwis obiadowy 12/45 IRENA z motywem kwiatowym. Został on wykonany z najwyższej jakości porcelany. Jest on elegancki i gustowny. Czysta biel w połączeniu z bogatymi, pięknym zdobieniem roślinnym sprawia, że pozycji tej trudno się oprzeć. Komplet składa się z talerzy obiadowych, głębokich, płaskich, salaterek, rawierek, półmisków, sosjerki, wazy do zupy, solniczki i pieprzniczki.

Przykładem zupełnie innego rodzaju piękna zaklętego w komplet obiadowy jest serwis YVONNE ĆMIELÓW 12/44. Składający się on z 44 elementów, w skład których wchodzą: talerze obiadowe, głębokie, płaskie, salaterki, rawiereka, półmiski, sosjerka, wazy, solniczka i pieprzniczka. Wykonany jest ze świetnej jakości porcelany, która wyprodukowana została w cieszących się olbrzymią tradycją zakładach w Ćmielowie. Zestaw posiada bogate i eleganckie zdobienia. Zachęcamy do obejrzenia obu powyższych pozycji w sklepie internetowym Prymus AGD.

Elegancja serwisu obiadowego

Oba powyżej opisane pozycje reprezentują sobą niezwykle wysublimowaną elegancję. Mają na nią wpływ takie czynniki, jak choćby materiał, a także technika wykonania. Materiał zestawu obiadowego jako takiego – może być bardzo różny: począwszy od najbardziej cenionej na rynku porcelanie, poprzez fajans, na ceramice i barwionym szkle – kończąc.

Na wygląd serwisu obiadowego wpływ ma także wspomniana już przez nas powyżej technologia i technika wykorzystane przy produkcji. Najbardziej ceniona jest zawsze ta porcelana, której ścianki są jak najcieńsze. Wynika z tego, że najbardziej pożądaną techniką wyrobu porcelany – będzie więc ta ręczna, która cechuje się wyjątkową cienkością i delikatnością ścianek.

Funkcjonalność serwisu obiadowego

Warto dodać do tego, że obydwa wymienione powyżej serwisy obiadowe cechują się też dużą funkcjonalnością. Sprowadza się ona do dużej liczby elementów, dzięki którym całość naszej zastawy stołowej: począwszy od talerzy na których jemy, na salaterkach i wazach kończąc – będzie ujednolicona, a przy tym wygodna w użyciu.

Funkcjonalność, obok estetyki pozostaje ważnym elementem serwisu obiadowego. Na co bowiem komu zestaw talerzy i zastawa stołowa, na których niewygodnie spożywa się posiłki? Albo taki, który nie nadaje się do czyszczenia w zmywarce? Na szczęście w obu powyższych przypadkach takie niepożądane możliwości – bynajmniej nie zachodzą.

Podsumowanie

Jak więc wspomnieliśmy już wcześniej: dla osób poszukujących na wiosnę nowych, pięknych serwisów obiadowych – polecamy zapoznać się z ofertą Prymus AGD – znanego sklepu internetowego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *